شهر جهانی لالجین استمداد می‌طلبد/رودخانه«قوری‌چای»درمحاصره پسماند

ساخت وبلاگ

همدان - در حالی بیش تر از ۴۰ سال از دفع ضایعات سفال و سرامیک شهر جهانی لالجین در بستر رودخانه «قوری چای» می‌گذرد که‌این ایراد کماکان پابرجاست و تلاش‌ها برای جهت دهی حالت بی‌نتیجه باقی‌مانده است . 

خبرگزاری مهر – تیم استان‌ها : عمر سفال لالجین مبتنی بر مستندات جانور به بیش تر از ۷۰۰ سال می رسد و یک کدام از مرکز ها بیشتر ساخت سفال در کشور‌ایران و دنیا محسوب میشود به‌طوری‌که تیتر پایتخت سفال کشور‌ایران را یدک میکشد . 

یک‌هزار کارگاه سفال در شهر لالجین موجود است 

سفالینه‌های ساخت لالجین با تنوع دوچندان مضاعف صدها دسته ظروف دکوری و مصرفی را مشتمل بر میگردد چراکه هزار کارگاه سفال در شهر لالجین موجود هست که مواد نخستین آنها از خاک رس مخصوصی که صرفاً درین حیطه موجود است , تنظیم میگردد .  حمل نخاله ساختمانی

مبنی بر نهایی آمار بیشتراز ۲۰۰ مغازه بزرگ و کوچک سفال در شهر لالجین فعال است که گردشگران را در راستای خویش فرا میخوانند . 

همین ظرفیت‌ها سبب ساز شد که ۱۴ تیرماه ۱۳۹۵ شهر لالجین بین استدلال ها از شورای جهانی صنایع‌دستی تیتر شهر جهانی سفال را به خویش اختصاص دهد . 

این شهر سفالی اگر‌چه به دلیل امتیاز ویژه‌ای که کسب کرده این ایام بیشتر در معرض اعتنا گردشگران جای‌دارد البته متأسفانه مدیر ضعیف در جمع‌آوری پسماندها و ضایعات سفال و سرامیک رخ نامناسبی به آن داده که درخور شهر جهانی سفال نیست . 

پسماندهای ناشی از ایجاد به چالش شهر لالجین تبدیل‌شده است 

در شهر لالجین دو جور سفال سنتی و صنعتی تنظیم میگردد که هردوی آنها به فراخور مشتری‌پسندی منزلت خاصی دارا هستند البته نکته‌ای که در ایجاد سفال‌ها مدنظر است پسماندهای ناشی از ساخت است که به چالش این شهر تبدیل‌شده چراکه رودخانه این شهر را در معرض جراحت دورازشوخی قرار داده است . 

مبتنی بر تحقیق انجام شده شهرک سفال لالجین در سال ۷۶ کلنگ زنی شده و درحالی‌که می بایست طبق ضابطه مدیر پسماند تمام پسماندهایش را جمع‌آوری و بازیافت می‌کرده البته متأسفانه حدود ۲۰ سال و تا اوایل این سال آنها‌را در کناره رودخانه قوری چای رها می‌کرده و مشکلات زیست‌محیطی فراوانی به‌وجود می‌آورده چراکه به‌جز آب , خاک آن محدوده نیز در معرض نابودی قرارگرفته و می رفت تا در آتی فاجعه‌ای رقم بزند . 

پسماندهای شهری لالجین از حدود ۴۰ سال پیش به دلیل پریشانی در اطراف رودخانه قوری چای تخلیه می شوند که متأسفانه این ایراد کماکان پابرجاست صراحت دارد که جلسات و نشست‌های دائمی مسئولان پیرامون این ایراد بالاخره پاسخ بخشید و موقعیت پسماند شهرک سفال لالجین مشخص و معلوم شد ولی نکته‌ای که وجود داشت این‌که فقط پسماندهای شهرک سفال در لبه و چه بسا درون رودخانه قوری چای رها نمی شد بلکه پسماندهای شهری نیز از حدود ۴۰ سال پیش بجهت پریشانی در‌این محل تخلیه می گردند که متأسفانه این ایراد کماکان پابرجاست . 

طبق تحلیل‌ها فعلا اطراف و بستر رودخانه قوری چای محل انباشت پسماندهای واحدهای سنتی سفال لالجین است که به دلیل مخاطرات و مشکلات ایجادشده می بایست سوق‌دهی شود چراکه انباشت و تل انبار پسماندهای سفال لالجین در مساحتی افزون بر یکسری کیلومتر در نزدیکی جاده و اطراف و بستر رودخانه قوری چای موجب پیدایش مشکلات و احتمال خطر در صورت پیدایش سیلاب می‌گردد . 

از سمت دیگر با اعتنا به این که محل انباشت این پسماندها در اطراف شهر بوده و فضای منظر جاده را هم زیر تأثیر قرار داده می بایست هر چه سریع‌تر نسبت به انتخاب تکلیف آن مبادرت شود . 

نگاهی به خبر ها منتشرشده پیرامون عملکرد برای هدایت حالت جان دار بیان کنده آن است که فروردین‌ماه سال جاری و صحیح ۹ ماه گذشته گردهمایی کارگروه پسماند استان همدان برگزار و در زمینه ی سوق‌دهی دفع پسماند شهر همدان و مدیر پسماند شهرک سفال و سرامیک لالجین مشاجره و تبادل‌نظر شد . 

طبق صحبت‌های تعویض شده درین گرد‌همایی سال قبل در کارگروه پسماند استان همدان تصویب شده شد که محل جدیدی برای دفع پسماندهای شهرک سفال و سرامیک لالجین در لحاظ گرفته شود و با اجرای این مصوبه کمپانی آب منطقه‌ای استان همدان مکلف به پاک‌سازی اطراف رودخانه از پسماندهای سفال و سرامیک و کمپانی شهرک سفال لالجین هم مکلف به در حیث دریافت کردن مکانی برای انتقال این پسماندها شد . 

برای دفع پسماندهای کارگاه‌های سنتی شهر لالجین بایستی در شهرداری تصمیم‌گیری میشد که طبق بررسی ها بعد از گذشت بیش تر از 1‌سال از نشست سال قبلی تا به امروز شهرداری غالب به انجام این عمل نشده است بر این اصل مکانی افزون بر ۸ هکتار در زمین ها روستای دستجرد به‌منظور دفع پسماندهای سفال و سرامیک و بازیافت آنها با جذب سرمایه‌گذار شناسایی و اقدامات اجرایی در این راه انجام شد البته برای دفع پسماندهای کارگاه‌های سنتی شهر لالجین می بایست در شهرداری تصمیم‌گیری میشد که طبق استدلال‌ها بعد از گذشت بیش تر از یکسال از گرد‌همایی سال قبل تا به امروز شهرداری غالب به انجام این عمل نشده است . 

در گرد‌همایی فروردین‌ماه این سال کارگروه مدیر پسماند استان همدان بارها بر این نکته که پاک‌سازی مسیر رودخانه از پسماندها مضاعف دارای اهمیت است چون با حال حاضر در صورت پیدایش سیل با خلل روبه‌رو خوا هیم شد , تأکید شد و نائب رئیس استاندار همدان هم با انتقاد از حالت جانور و ابلاغ این که مسیر رودخانه مسیر آب است و هیچ‌کس حق ندارد این مسیر را به هر نحو ازجمله ساخت‌وساز و تخلیه پسماند مسدود نماید , تیتر کرد در صورت رجوع زمان سیل , چنانچه مشکلی تولید شود , تقصیرکار شخص و اشخاصی می‌باشند که اذن دادند مسیل مسدود شود . 

اهمیت پرداختن بدین زمینه از آنجایی است که کم‌کم به ماه‌های نهایی سال نزدیک می‌شویم و کماکان کاری از پیش نرفته است . 

قیم حفاظت محیط‌زیست استان همدان در این سمت با بیان این که پسماند تولیدی در شهر لالجین موضوعی است که به سوابق ایجاد سفال و سرامیک در‌این شهر برمی‌گردد , اظهار کرد : این قضیه به معضلی بدون شوخی تبدیل‌شده است . 

ساخت روزمره ۶۰ بدن پسماند سفال و سرامیک در باطن شهر لالجین 

سید عادل عربی با بیان این که روزمره ۶۰ بدن پسماند سفال و سرامیک به وسیله واحدهای باطن شهر تولید می شود , اظهار کرد : متأسفانه این پسماندها در تارنما نخاله‌های ساختمانی لالجین که جواز ندارد دپو می‌گردد . 

او با اشاره به این‌که نصیب بیشتر پسماندهای تولیدی مرتبط با شهرک لالجین است که آن‌هم در تارنما غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی دپو می شود , اعلام‌کرد : محیط‌زیست استان همدان یک وبسایت نو معرفی کرده که پسماندها به محل

سرویس خدمات فنی...
ما را در سایت سرویس خدمات فنی دنبال می کنید

برچسب : حمل نخاله,حمل نخاله ساختمانی,حمل نخاله در تهران, نویسنده : مدیر persianservice24 بازدید : 170 تاريخ : جمعه 31 فروردين 1397 ساعت: 18:08