ویژگیهای چاه فاضلاب و دستشویی

ساخت وبلاگ

۱ - چاه 

عمق چاه مستراح برای یک خانوار ۵ نفری میان ۲ تا ۵ متر می بایست باشد . خواسته ازچاه محیط ای است که مدفوع انسانی در آن ذخیره شود ; به طوری که باکتریها و انگلها و عامل ها ضرر و زیان بخش محیط بیرون و همینطور حشره‌ها و بقیه حیوان ها به آن دسترسی پیدا نکنند . چاه مستراح در منازل معمولاً به صورت استوانه ای حفر میشود . قطر دهانه چاه حدود ۹۰ سانتیمتر در حیث گرفته میشود . چاه مستراح شاید با دهانه مربع و یا این که مستطیل به بعد ها ۱۲۰ تا ۹۰ سانتیمتر هم حفر شود . 

عمق چاه 
عمق چاه مستراح برای یک خانوار میانگین ( ۵ نفره ) بایستی فی مابین ۲ تا ۵ متر باشد . در زمینهای طاقت فرسا و غیرقابل نفوذ به جهت جذب نشدن آب عمق چاه را میتوان به ۸ تا ۱۰ متر ارتقاء اعطا کرد . در زمینهایی که تراز آب زیرزمینی بالاست میتوان از تواتهایی با مخزن آبی رنگ استعمال نمود .  لایروبی چاه

محل چاه 
چاه مستراح می بایست زیر دست چاه آب‌آشامیدنی حفر شود . با اعتنا به مال , شیب زمین و هم تراز آب زیرزمینی , مستراح و چاه آب‌آشامیدنی می بایست حدود ۷ تا ۱۵ متر و گهگاه تا ۳۰ متر از یکدیگر مسافت داشته باشند . هر چه فرآورده زمین سست خیس و قابل نفوذتر باشد این مسافت بایستی زیادتر گزینش شود و برعکس در زمینهای محکم و سفت مسافت کمتری را میتوان تعیین نمود . 

کف چاه 
کف چاه مستراح در زمینهای یکنواخت غیرآهکی می بایست دست کم ۵/۱ تا ۳ متر فراتر از مرحله آب زیرزمینی قرار گرفته باشد . دیوار نصیب بالایی چاه می بایست طوقه چینی شده و قطر آن کمتر از قسمتهای دیگر باشد و با مصالح بادوام پوشش داده شود . 

نقل وانتقال 
جابه جایی روی مدفوع نو هیچ زمان نبایستی انجام گیرد . بدین ترتیب حفر چاه به تعداد دو رینگ برای استفادۀ متناوب از آن ها لازم است تا در صورت مالامال شدن یک رینگ چاه , درب آن به زمان 1سال مسدود شده و از چاه دوم استعمال شود . بعداز 1 سال بایستی فعالیت تخلیه چاه انجام یافته و محتویات چاه تخلیه گردد , و یا این که برای این مراد مستراح با محل دفع دو انبار که به مستراح کودی پر اسم و رسم است احداث کنند . 

۲ - نشیمنگاه مستراح 
تراز نشیمن یا این که سنگ مستراح و اطراف آن می بایست از مصالح با تداوم و غیرقابل نفوذ و قابل شستشو نظیر بتون , کاشی , سفال , سنگ چینی , سرامیک ساخته شود . سنگ نشیمن بایستی فارغ از ترک و شکستگی و به رنگ روشن باشد . اما چنانچه که اختلال ارتقاء هزینه مطرح نباشد به کارگیری از سنگ چینی بادوام خوب تر و شستشوی آن سهل و آسان خیس است . 

۳ - اتاقک مستراح 
اتاقک مستراح بایستی دارنده ویژگی ها پایین باشد : 

الف ) کف اتاقک مستراح و دیوارهای داخلی آن , بایستی دست کم تا یک متر قابل شستشو باشد . در مستراحهایی که دارنده سرویس بهداشتی می باشند قابل شستشو بودن دیوار تا طول ۵/۱ متر ضرورت دارااست . 

ب ) پنجره ای به بعدها حدود ۵۰ × ۴۰ سانتیمتر ( ۲۰ درصد تراز کف اتاقک ) به خواسته تهویه و تأمین نور و روشنایی نصب شود . این پنجره می بایست در محل قابل قبولی به طول دست کم ۱۶۰ سانتیمتر از کف دیوار قرار گرفته و مجهز به توری باشد . 

پ ) درب مستراح از هر نوعی که باشد ( پارچۀ قطور , حصیری با پوشش پارچه ای , جاجیم , گلیم , چوب و … ) برای خودداری از ورود مگس و حشره‌ها , بایستی فارغ از درز و شکا ف بوده و با نصب فنر خودبخود قابل مسدود شدن باشد . 

ت ) سقف اتاقک می بایست شیب دار باشد و آبریز پشت بام در جهت مخالف درب محل ورود مستراح قرار داده شود . 

ث ) کف اتاقک مستراح ضمن قابل شستشو بودن می بایست به طرف نشیمن شیب کافی داشته باشد و از مرحله اطراف مستراح ۱۵ سانتیمتر ( یک پلکان ) فراتر قرار گیرد . 

ج ) بعدها داخلی اتاقک عموماً یک متر در یک متر و حداکثر ۲۰/۱ × ۲۰/۱ متر کافی خواهد بود ; ولی در صورت استعمال از توالت در درون اتاقک , بعد ها آن حدود ۵۰/۱ × ۲۰/۱ در حیث گرفته میشود . دیوارهای فرنگی مستراح می بایست صاف , فارغ از درز و ترک و خوش نما باشد و حدود ۱۵ سانتیمتر با پهنا ۱ متر از زمینهای اطراف بلندتر و با مصالح قابل شستشو پوشانیده شود و به طرف بیرون شیب داشته باشد تا در مواقع بارندگی شدید آب باطن مستراح نشود . دست کم طول داخلی مستراح ۲ متر و طول درب محل ورود کمتر از ۸/۱ متر نباشد . 

چ ) خلأ اطراف اتاقک نباید تحت عنوان انباری , مرغدانی و یا این که محل مراقبت شی ءها زائد مورد به کارگیری قرار گیرد . 

ح ) نصب هواکش برای دوری از انتسار رایحه و هم تمیز کاری دایمی باطن اتاقک و سنگ مستراح اضطراری است . می بایست سفارش کرد چه بسا الامکان در احداث و یا این که بهسازی مستراحها از مصالح محلی رایج و مطلوب استعمال شود . 

چه بسا الامکان درون اتاقک مستراح دارنده شیر آب سلامت متصل به آب مصرفی خانه باشد و ترجیحاً خارج یا این که باطن اتاقک مجهز به توالت گردد . در صورت نبودن کانال لوله کشی آب استعمال از یک بشکۀشیردار باطن اتاقک مستراح ضرورت داراست . 

۵ - شترگلو ( سیفون ) 
هنگام احداث مستراح بهداشتی اضطراری است از یک قطعه شترگلو به طور لوله ای U صورت که از آب مالامال میشود و در پایین کاسۀ نشیمن قرار می گیرد , مصرف شود . سیفون به وسیلۀ فشار آب سنگ سرویس بهداشتی و پیوست ها آن را شستشو داده و مواد زائد را به چاه فاضلاب سوق دهی مینماید 

الف ) دست کم موقعیت قابل پذیرش یک مستراح معمولی در منازل روستایی 

مستراح می بایست دارنده دیوار , سقف و درب باشد . 
مستراح می بایست داری کف قابل شستشو ( دارنده شیب مطلوب به طرف سره ) باشد . 
دیوارهای داخلی مستراح از کف تا طول ۱۵ سانتیمتر قابل شستشو باشد . 
جریان ارگانیک هوا در اتاقک مستراح برقرار باشد . ( پنجره یا این که منفذ خروجی هوا داشته باشد ) 
مدفوع از روش سره در چاه جاذب , سپتیک تانک , مخزن آبی رنگ , و یا این که لوله گردآوری فاضلاب ده تخلیه گردد ( سبب ساز آلودگی محیط نشود و مایه ی تعفن و بدنما نباشد ) 
در باطن مستراح و یا این که مجاورت آن آب جهت شستشو به میزان حتمی در دست باشد . 
ب ) مستراح گوده ای یا این که کانالی ( صحرایی ) 

سرویس خدمات فنی...
ما را در سایت سرویس خدمات فنی دنبال می کنید

برچسب : لایروبی چاه,لایروبی و حفر چاه,لایروبی و تخلیه چاه, نویسنده : مدیر persianservice24 بازدید : 178 تاريخ : يکشنبه 2 ارديبهشت 1397 ساعت: 0:07