چاه های حادثه ساز فاضلاب

ساخت وبلاگ

همگی ساله تعداد متعددی از حادثه ها مجموعه نجات اداره آتش‌ آدرس را رویدادها چاه فاضلاب تشکیل می دهد و گویا است در هریک از این رویدادها , تلفات مالی و جانی فراوانی را هم به همراه داشته است .  لایروبی و تخلیه چاه

از سالها قبلی تا به امروز هزاران رینگ چاه با روشهای گوناگون در محیط استان تهران و پایتخت حفر شده که حادثه ها متفاوت ناشی از این چاهها هر روزه یقه گیر شهروندان شده و جان و متاع آنها‌را به خطر میاندازد . 

از سوی دیگر زیرا این جور چاهها با گذشت زمان فرسوده میگردند بدین ترتیب گونه های چاهها همواره حامله رخداد ای ناراحت کننده برای مردمان می‌باشند , به همین بهانه خطرها ناشی از وخیم بودن چاه , هنگامی معلوم می شود که شخصی از ساکنان ساختمان با ریزش دهانه چاه مواجه شده و به عمق آن سقوط نماید و در پایین خروارها خاک و سنگ مدفون میشود . 

به نظر می رسد تا وقتیکه حفر این چاهها ادامه داشته باشد پیدایش حادثه ها ناشی از آن هم دوام خواهد داشت , ولی برای کاهش رویدادها چاه ضروری است ضوابط ما یحتاج از طرف مسئولان دستور به صورت دور از شوخی مورد دقت قرار گرفته شود و نیز چنین مهندسین ناظر در احداث ایمن این جور بناها ارزیابی دائمی داشته باشند . 

در این جهت اداره حریق آدرس هم خویش را مسئول می داند تا مردمان را هر چه بیشتر از خطرها چاهها علی الخصوص چاههای فاضلاب با خبر سازد و شهروندان نیز این حق را دارا هستند تا داده ها بیشتری راجع‌به خطرها چاه داشته باشند و با دانش و درایت بیشتری خویش را از خطرها بدور نمایند . 

به همین جهت مهندس محمود قدیری نائب رئیس پیشگیری اداره حریق آدرس استان تهران و پایتخت گفتگویی با ما داشته تا راجع‌به گونه های حادثه ها ناشی از چاه فاضلاب , چگونگی وقوع حادثه ها مرتبط با چاهها و همینطور راههای پیشگیری از این رویدادها توضیح دهد که مشروح این مصاحبه را پیرو می‌خوانیم : 

در استان تهران و پایتخت چه دسته چاههایی موجود هست و کماکان حفر میشود؟ 

اما در استان تهران و پایتخت چاههای مختلفی با هدف ها مختلفی حفر میشود البته به طور کلی دو گونه می‌باشند , یکی چاههای آب و دیگری چاههای فاضلاب 

کدام یک از چاهها واقعه ساز هستند؟ 

هر مورد از اشکال چاه می تواند رخداد ساز باشد ولی درین بین چاههای فاضلاب از فراوانی و پتانسیل بیشتری در زمینه‌ی پیدایش رویدادها مرگبار برخوردار می باشند . 

آیا برای حفر چاه نیازی به گرفتن مجوز میباشد؟ 

اساسا برای حفر چاههای فاضلاب نیازی به اخذ مجوز نیست اما برای حفر چاههای آب حتما بایستی اذن حفر چاه از اداره آب به طور جواز اخذ شود . 

آیا کارگران حفر چاه و تخلیه چاه زیر بررسی سازمان های مسئول قرار دارند؟ 

با اعتنا به اطلاعات دردسترس هیچ اداره و یا این که نهادی از قبیل ارگانهای مدنی و یا این که شهرداری بر کار این کارگران ( کارگران تخلیه چاه و حفر چاه ) ارزیابی و کنترلی ندارند . 

مهمترین نکات ایمنی از نگاه اداره حریق آدرس برای به دست‌کم رساندن وقوع این جور حادثه ها چیست؟ 

در حالتی که اصول علمی و ایمنی در حفر چاه , تخلیه چاه و یا این که هر کار دیگر از سمت مهندسان , پیمانکاران و و همینطور مقنیها , حفاران و چاهکنها به نظیر تمام شغل های عمرانی و ساختمانی دیگر در حیث گرفته شود می توانیم امیدوار باشیم که تعداد پیدایش این دسته رویدادها به دست‌کم رسد . برخی از مهمترین این اصول عبارتند از : 

الف ) شناسایی فرآورده و جور خاک محل متبوع برای حفر چاه و رعایت نکات ایمنی برای مقاوم سازی دهانه چاه در پروسه گوناگون 

ب ) بررسی مسافت محل حفر چاه با چاههای مو جود و کهن : در صورتیکه مسافت در میان چاهها کم باشد در هنگام حفر چاه این قابلیت موجود هست که دیواره دربین چاهها تخریب شده و محتویات چاه همسایه به باطن چاه جدید ساز نفوذ نماید و به درون آن تخلیه شود که‌این شرایط بدون شک سبب پیدایش رویدادها خطرناک و مرگ توشه میشود . 

ج ) به کار گیری از ابزار و اثاثیه استاندارد و قابل اعتماد : استعمال چرخ چاههای غیرمقاوم و شکسته و یا این که طنابهای غیر مقاوم و یا این که مقاوم مجروح می‌تواند احتمال سقوط افرادویا دپو و ظروف انتقال خاک را ارتقاء داده ومنجر به زخم دیدگی و مرگ اشخاص شود . 

د ) وقتی که کارگری درگیر حفاری باطن چاه است , شخص دیگری تحت عنوان ناظر ایمنی برفراز چاه ( دهانه چاه ) بایستی وظیفه حفظ از مسایل ایمنی و سقوط اشیا به باطن چاه را برعهده گیرد . 

ه ) به کارگیری از امکانات حفاظت شخصی نظیر کلاه , کفش ایمنی , دستکش و هارنس نقش مؤثری در کاهش صدمات در رویدادها چاه را ایفا می‌کند . 

و ) قبلی از ورود به باطن چاه می بایست از مسئله کلیدی مطمئن بود : 

۱ - عدم وجود گازهای سمی چاه بویژه سولفید هیدروژن ( H2S ) در درون چاه که تحت عنوان یک کدام از مهم‌ترین کارداران پیدایش حادثه ها و سوانح مرگبار بشمار میآید ; استعمال از دستگاههای گازسنج منحصر چاه برای شناسایی این گاز مضاعف موثر است . 

۲ - ثبات و پایداری خاک دیوارههای چاه 

ز ) استعمال از لامپ فروغ و روشنایی چاه با ولتاژ حداکثر ۴۸ ولت اعم از نکات حتمی به شمار میآید ; زیرا استعمال از ولتاژ بیشتر از این در باطن چاه که تن از با خاک مرطوب رابطه دارااست مضاعف خطرناک است و احتمال دارد منجر برق گرفتگی و مرگ اشخاص شود . 

ح ) بعداز بارندگی و یا این که نفوذ آب به اطراف رینگ چاه و یا این که داخل چاه , رعایت تمام جوانب احتیاط برای انجام عملیات داخل چاه می بایست در لحاظ گرفته شود . 

ط ) تخلیه نخالهها و خاکهای چاه در صورت قابلیت می بایست در مسافت نسبتا به دور از چاه صورت پذیرد . پیشنهاد می شود این مسافت کمتر از ۳ متر نباشد . 

ی ) چاههای فاضلاب منازل به ویژه چاههای کهن ( اگر چه که منازل مرمت شده باشد ) به یکی‌از پتانسیلهای خطر ساز خانهها تبدیل شده‌است . برای اطمینان از عدم ریزش چاه رعایت این نکات واجب است : 

۱ - محل و مکان ظریف چاه برای ساکنین ساختمان مشخص و معلوم باشد . 

۲ - ساکنین ساختمن هرگونه نشست زمین در محل چاه و یا این که ساخت ترک در دیوارهای در حدود آن را دور از شوخی بگیرند . 

۳ - در صورت نمناک بودن دیوارها , اطراف و یا این که کف زمین , ایراد را با یک کارشناس چاه برای بررسی شرایط در بین بگذارید ; دراین باره اداره حریق آدرس استان تهران

سرویس خدمات فنی...
ما را در سایت سرویس خدمات فنی دنبال می کنید

برچسب : لایروبی چاه,لایروبی و حفر چاه,لایروبی و تخلیه چاه, نویسنده : مدیر persianservice24 بازدید : 208 تاريخ : يکشنبه 2 ارديبهشت 1397 ساعت: 21:30